Thomas Huijzer

Breitnerstraat 63
3314XD Dordrecht

+31 (0)6 - 52 18 06 31
thomas@thuijzer.nl
PGP key
Of contact me via Signal

IBAN: NL93INGB0006752359
KvK: 57865841
btw: NL181253240B02

user@thuijzer.nl:/home/blog/

Javascript Path Tracer

Om me meer te verdiepen in het (foto)realistisch renderen van 3D modellen heb ik een path tracer in Javascript geschreven.

Open dit artikel

PNG reduce

pngreduce; de bestandsgrootte van PNG-bestanden kleiner maken, maar transparantie volledig behouden.

Open dit artikel

WirePrint

Op het gebied van 3D-printen was afgelopen weken WirePrint in het nieuws. Een groep mensen heeft een stukje software geschreven waarmee het mogelijk is om draadmodellen van een 3D-model te printen. Uiteraard is dat niet nieuw, maar ik was nieuwsgierig of dat ook zou lukken om mijn 3D-printer. Daarom schreef ik een scriptje om gcode te genereren.

Open dit artikel

Delaunay-triangulatie

Afgelopen week bekeek ik een aantal methoden om een verzameling punten met elkaar te verbinden door middel van driehoeken. Daarbij kwam ik de methode van Boris Delaunay tegen. Deze methode geeft een erg goed resultaat. In Javascript maakte ik een demo.

Open dit artikel

OpenSCAD en 3D prints voor een tent

M'n zoontje vindt het erg leuk om 'tentjes te bouwen'. Natuurlijk moest pa daarom een 'echte' tent maken van PVC-pijp. De koppelingen voor de pijp ontwierp ik in OpenSCAD.

Open dit artikel

Geluidsgolven van een audiobestand afbeelden met PHP

In dit artikel laat ik zien hoe je met PHP een afbeelding kan genereren die de geluidsgolven (waveforms) van een audiobestand laat zien.

Open dit artikel

Een responsive website

Tegenwoordig 'moet' je een responsive website hebben. Maar wat is een responsive website eigenlijk? En waarom 'moet' je er een hebben?

Open dit artikel

Section, article, aside, header, footer

In HTML5 zijn diverse nieuwe elementen toegevoegd. De meest bekende zijn: section, article, aside, header en footer. Maar er is behoorlijk wat verwarring over het gebruik van deze elementen. In dit artikel leg ik uit waarvoor en hoe je ze kan gebruiken.

Open dit artikel
2 Reacties

Every developer should have a blog

Vaak lees ik dat iedere ontwikkelaar een eigen blog zou moeten hebben. Er zijn verschillende redenen voor te bedenken, maar de meest interessante vind ik dat het een mooie manier is om kennis te delen.

Open dit artikel